Her er hvordan den norske regering nu indirekte har over 570 Bitcoin

Adoption af Bitcoin har allerede nået den norske regerings høje kasse, omend på en indirekte måde.

Norge har nu Bitcoin

Ifølge en rapport fra on-chain analysefirmaet Arcane Research er den norske regeringspensionsfond, også kendt som Oil Fund, eksponeret over for Bitcoin Code markedet gennem sine andele i virksomhedssoftwarefirmaet MicroStrategy, som selv ejer mere end 375 millioner dollars i værdi af pionerens digitale aktiv.

Man kan spørge, „Hvorfor betyder MicroStrategy, der ejer Bitcoin, at den norske fond ejer Bitcoin ?,“ det er, at før et børsnoteret selskab forfølger en overdimensioneret investering såsom fast ejendom i fremmede lande eller køb af andre aktiver ved hjælp af egne fonde, en godkendelse fra et flertal af aktionærerne (eller alle) kræves.

Når de er godkendt, gennemfører alle aktionærer derefter en streng due diligence af det aktiv, deres penge strømmer ind i, hvilket betyder, at den norske fond både godkendte og accepterede MicroStrategys beslutning om at købe og holde Bitcoin.

Fonden er heller ikke en lille. Den norske regeringspensionsfond, også kendt som oliefonden, har over US $ 1 billioner i aktiver, inklusive 1,4% af alle globale aktier og aktier, hvilket gør den til verdens største statslige formuefond, sagde rapporten.

Arcane bemærkede i sin blog, „Den norske statspensionsfond har nu indirekte 577,6 bitcoin (~ 57,5 ​​MNOK, 6,3 mio. USD) gennem sin ejerandel i MicroStrategy (1,51% pr. 31. december 2019).“

Mere Bitcoin?

Metrikken gør den norske regering til et af de første udviklede lande, der er udsat for det spirende Bitcoin-marked. Det slutter sig til fondsforvaltere som Paul Tudor Jones og andre for at henvende sig til den digitale aktivklasse som en afdækning mod den globale inflation og et dystre økonomiske udsigter.

Arcane bemærkede yderligere, at pensionskassen kan have yderligere Bitcoin-eksponering via andre investeringer bortset fra eksponeringen over for Bitcoin via MicroStrategy.

I mellemtiden er to af verdens største aktie- og investeringsfonde – Vanguard og Blackrock Advisors – også nu i ejerskab af Bitcoin gennem deres investeringer i MicroStrategy, sagde Arcane:

„BlackRock (5829,3 BTC ~ 63,8 mio. USD) og The Vanguard Group (4482,9 BTC ~ 49,1 mio. USD) har en betydelig Bitcoin-eksponering gennem deres ejerandele i MicroStrategy.“

Den norske fonds godkendelse af køb af Bitcoin er en udvidelse af landets gunstige politik omkring digitale valutaer og aktiver.

Rapporter antyder, at Norge nu er „effektivt kontantfri“ og presser på for, at både regulering og infrastruktur bliver en fuldstændig kontantfri nation inden 2030.

Først nu er Bitcoin klar til den tur.