Entä jos Satoshi Nakamoto oli Satoshi Nakamoto koko ajan?

Leah McGrath Goodman väittää uskovansa, että Dorian Nakamoto oli Bitcoinin perustaja.

Newsweek-toimittaja Leah McGrath Goodman, joka nimitti japanilaisamerikkalaisen miehen Dorian Satoshi Nakamoton Bitcoinin perustajaksi vuonna 2014, kaksinkertaistaa hänen vaatimuksensa

McGrath Goodman paljasti 25. elokuuta jaksossa Pomp Podcastin Anthony Pomplianon kanssa hänen alkuperäisen Newsweek-tarinansa tutkimuksista, mukaan lukien hänen kirjallinen kirjeenvaihto Dorian Nakamoton kanssa.

Toimittaja tutki Pompin tutkimuksensa aikana sanomalla, että oli ollut suhteellisen helppoa ottaa yhteyttä joihinkin „kymmeneen parhaimpaan“ Bitcoin Code pioneeriin sähköpostitse ennen maaliskuun 2014 tarinan julkaisua.

Gavin Andresen ja Hal Finney antoivat molemmat avaintiedot, jotka johtivat McGrath Goodmanin uskomaan, että hän etsii yhtä henkilöä kuin joukkuetta – ja että se ei ollut Bitgoldin keksijä Nick Szabo.

„[Hän] oli erittäin merkittävä ehdokas monille ihmisille, mutta hän ei selvästikään ollut vapaa tekemään mitä oli, että Satoshin kanssa puhuneet sanoivat, mitä oli tehtävä koodin luomiseksi“, sanoi McGrath Goodman.

„Hänen reittisuunnitelmansa ei vastannut lainkaan – kuten erittäin kiireinen henkilö – tämä koko viettäen kaksi vuotta erittäin hiljaa työskennellessään.“

Yksi keskeinen todiste McGrath Goodmanin alkuperäisessä tarinassa 64-vuotiaasta Kalifornian asukkaasta Dorian Nakamotosta oli hänen lausunto useiden todistajien edessä sanomalla, että hän ei „enää ollut mukana tässä“, johon tulkittiin laajasti viittaavan Bitcoiniin.

„En voi keskustella siitä“, Dorian kertoi. ”Se on luovutettu muille ihmisille. He vastaavat siitä nyt. Minulla ei ole enää yhteyttä. ”

McGrath Goodman kertoi, että yksi niistä asioista, jonka hän piti eniten pettyneenä, oli Dorianin väite „sen jälkeen kun sanottiin, että hän ei tiennyt [puhumme Bitcoinista]“.

„Hän tiesi ehdottomasti, että puhumme siitä: olimme puhuneet siitä viikkoja viikkoja ennen kuin olin itse fyysisesti vieraillut hänessä.“

McGrath Goodman mainitsi myös todisteet, jotka yhdistivät Satoshin suoraan Dorianin sijaintiin Los Angelesissa, koska Finney oli lähettänyt tietoja kaatuneesta tiedostosta, joka oli tarkoitettu Bitcoinin perustajalle korjaamaan.

„Siinä oli IP-osoite, joka johti meidät samaan naapuruuteen, jonka Dorian asuu LA: ssa“, toimittaja kertoi Pompille.

Satoshi Nakamoton todellinen identiteetti on pyhä tiedonväli salausyhteisön henkilöille.

Eri ehdokkaiden joukossa on Craig Wright , australialainen mies, jota usein kutsutaan nimellä Faketoshi. Toiset spekuloivat edelleen, että Szabo voi olla Satoshi tai Blockstreamin Adam Back. Jopa Finneyn nimi kantaa painoarvoa varhaisesta roolistaan ​​kryptovaluutan kehityksessä. Teknologian edelläkävijä John McAfee ei ole sanonut olevansa Satoshi , mutta on „99% varma“, että hän tietää kuka on.